Împreună împotriva cancerului!

Obiectivele acestui program sunt îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare şi procurarea de aparatură medicală precum și sprijinirea pacienţilor şi a familiilor acestora prin meloterapie şi consiliere parentală.

Alergăm pentru Adina ~ Mai 2018

48.Cros caritabil Adina Mai 2018

Din nou în acțiune…Adina Alecu, tânăra studentă a Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației are de trecut un greu obstacol în viață. Dar nu este singură în această încercare. Multe, multe suflete sunt alături de ea, încurajând-o, donând pentru tratamentul costisitor pe care îl urmează și…alergând pentru ea.

„Împreună suntem mai puternici!” este crezul tinerilor din Liga Studenților Electroniști, care au organizat sâmbătă, 5 mai 2018, pentru colega lor, crosul caritabil „Aleargă pentru viață”. A fost o explozie de energie pozitivă, într-o frumoasă zi de mai, un eveniment care a unit oameni de toate vârstele. Atât cei mici cât și cei mari s-au bucurat de prezența Mirei, care i-a invitat pe toți cei prezenți să se distreze împreuna cu ea. Toți copiii care au alergat la cursa copiilor au primit medalii și cadouri, oferite de echipa noastră cu sprijinul sponsorilor și prietenilor asociației.

MagiCAMP- Iulie 2016

O lume magică în tabăra Magi Camp, pe care cel mai bine o percepi cu ochii sufletului…. Aici, copiii cu afecțiuni oncologice, se bucură din plin de viață, se joacă ,,la greu” într-un mediu sigur, special creat pentru ei, avănd alături o echipă de voluntari dedicați lor trup și suflet. Ne-am bucurat să fim în mijlocul lor, împreună cu prietenii noștri din echipa de Terapie Asistată de Animale a Clubului Câinilor Utilitari și partenerii blănoși. Mira, Happy, Grizzly, Ida, Maya și Gigica i-au ,,învățat” pe copii care sunt primii pași în dresaj după care cu multă voie bună a fost pusă în practică teoria ,,predată”.

Și ce tunel luuung s-a construit la sfârșit, spre încântarea Mirei care l-a parcurs ca o săgeată…. Vă admirăm pe toți, copii frumoși și luptători, voluntari cu suflete de aur și vă mulțumim pentru invitația voastră. Vom reveni cu drag! Vă mulțumim Auchan Drumul Taberei și tuturor care ați ales să susțineți proiectul nostru pentru acești copii și care ați dăruit cu multă generozitate tot felul de cadouri pentru ei!

Impreuna pentru ei…

Dragi prieteni,
      Sperăm ca Sărbătoarea Crăciunului să vă aducă multă bucurie și mulțumire! Vă suntem recunoscători pentru sprijinul și implicarea voastră! Prin dărnicia voastră ați făcut posibil ca numeroși copii să primească îngrijirea medicală adecvată și atenția de care aveau nevoie. Știm că această contribuție va dăinui și va face diferența!
Vă mulțumim!
Christian COURNEDE și Cristina ȘTEFĂNUȚ din echipa “Noi Orizonturi Familia”

     „Există o lumină în această lume, un spirit vindecător mai puternic decât orice întuneric pe care îl putem întâlni. Uneori pierdem din vedere această forță, mai ales când vedem suferință și multă durere. Apoi, dintr-o dată, spiritul iese la lumină prin viețile oamenilor obișnuiți care aud o chemare și îi răspund în moduri extraordinare” Maica Tereza.

——————————

Oncopediatrie: Andreea,  o fetita de 5 ani dintr-un sat de langa Piatra Neamt, diagnosticata cu neuroblastom grad IV.
Andreea 

O cunostinta ne-a scris despre situatia Andreei, care a fost diagnosticata la inceputul anului cu neuroblastom. A urmat mai multe sedinte de chimioterapie la Institutul Oncologic din Iasi dar din pacate evolutia nu a fost favorabila, copila dezvoltand multiple metastaze. Medicii de acolo nu i-au dat prea multe sanse.
      Situatia ei a ajuns insa si la urechile Gabriei Voinea, o jurnalista de la TVR, mamica si ea, care emotionata de povestea Andreei a decis sa o ajute cum poate. A luat legatura cu medicii de la un Spital de Oncopediatrie din Turcia, care dupa ce au citit rapoartele medicale s-au aratat optimisti in privinta fetitei. Gabriela a aranjat pentru Andreea sa mearga in Turcia pentru o evaluare completa. Fapt care a avut loc cu cateva saptamani in urma.

     Concluzia medicilor de acolo: Andreea poate fi operata in Turcia. Operatia costa 23.000 Euro iar totalul costurilor cu transport, spitalizare, tratamente postoperatorii ajunge la 40.000 Euro.

     Gabriela a inceput o campanie de fundraising in urma careia s-a strans suma de 15.000 Euro. Ne-am bucura foarte mult, si cu sprijinul vostru, sa-i putem oferi Andreei aceasta sansa la viata.

——————————

Oftalmologie: Ana Maria Lazuran, 15 ani din Beius, cataracta la amandoi ochii

       DGASPC Bihor, cu care avem o conventie de colaborare pentru ,,Corectarea strabismului”, ne-a contactat pentru a ne solicita sprijinul. Ne-au mentionat despre situatia Anei, o tanara de 15 ani, aflata in asistenta maternala, care are dubla cataracta de la o varsta frageda.
      Ana este programata pentru o prima interventie chirurgicala in noiembrie, la Oradea, urmand ca a doua sa aiba loc in martie. Am luat legatura cu asistenta maternala, mamica ei acum, care ne-a impresionat cu atitudinea pe care o are. Un om minunat care lupta din tot sufletul sa o ajute pe Ana si care o trateaza ca si pe copilul ei. Doamna mai are in asistenta maternala inca o fata, Sorina, cu disabilitati. Un exemplu admirabil pentru noi toti…
      A spus ca indiferent cat de mult trebuie sa se imprumute vrea sa-i ofere Anei acest cadou de Craciun, bucuria de a vedea in sfarsit lumea din jurul ei.
Un cristalin costa 3 500 lei, iar suma totala pentru interventie se ridica la 4.200 lei.